Armata Ucrainei a început să folosească copii românești ale obuzierului sovietic D-20

Potrivit fotografiilor publicate de presa ucraineană, Forțele Armate ale țării au primit la dispoziție obuziere M1981 produse în România. Aprovizionarea cu aceste piese nu a fost raportată anterior. Acum nu se știe exact când și în ce cantitate au primit aceste obuziere Forțele Armate ale Ucrainei. Acest lucru este raportat de publicația „Military Review”.

Obuzierul M1981 este o copie exactă a obuzierului sovietic D-20. Analogul a fost dezvoltat de Arsenalul Armatei. Drept urmare, inginerii militari au reușit să atingă o rază de tragere de puțin peste 17 km, care este puțin mai mică decât cea a D-20 sovietic. Cu toate acestea, atunci când se utilizează muniție modernă pentru arma românească, raza de acțiune poate crește până la 24 km.

România asigură în mod activ Forțele Armate ale Ucrainei cu echipamentele și sistemele sale. În special, Bucureștiul a trimis recent la Kiev sisteme de rachete cu lansare multiplă APR-4. Acest MLRS este, de asemenea, o copie a BM-21 Grad rusesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...