Art In Conversation, organizația britanică ce își propune să promoveze artiștii români

Publicat: 21 apr. 2021, 12:30, de Roxana Roseti, în Cultură , ? cititori
Art In Conversation, organizația britanică ce își propune să promoveze artiștii români

Art In Conversation, o organizație britanică caritabilă și promotor dedicat artei și culturii românești la nivel mondial, este lansată într-un eveniment virtual azi, 21 aprilie.

Organizația își propune să promoveze artiștii români și arta românească, să creeze o legătură directă între artiști și publicul din întreaga lume și, de asemenea, să introducă și să conecteze artiștii britanici cu România și domeniul său cultural.

Art In Conversation va colabora cu proprii reprezentanți și ambasadori din întreaga lume, oameni de cultură cu realizări in tot felul de activități; istorici de artă, curatori, pianiști, gazde TV etc.

„Viziunea noastră este să încurajăm și să inspirăm o relație predominantă cu arta prin conversație directă cu artiștii și să deschidem inimile și mințile britanicilor despre România”, spune Calin Huma, consul onorific pentru România în sud-vestul Angliei, co-fondatorul platformei.

Organizația oferă o platformă interactivă pentru dialog între artiștii români și publicul britanic și încearcă să angajeze parteneriate și colaborări.

Lărgirea perspectivelor asupra imaginii României

Platforma își propune să lărgească perspectivele asupra imaginii României și a istoriei sale bogate și inspiratoare, a tradițiilor, a peisajelor și a culturii sale vibrante.

Așteptăm cu nerăbdare să introducem artiștii britanici în acest spațiu și îi invităm să vină și să creeze în România pentru perioade determinate de timp. Lucrările și inimile lor vor purta spiritul universului liric românesc oriunde s-ar afla ”, a adăugat Călin Huma.

Evenimentul online are loc miercuri, 21 aprilie la ora 6pm (GMT + 1) prin Zoom și va fi transmis în direct pe Facebook și YouTube. Evenimentul este susținut de Institutul Cultural Român din Londra, iar pentru mai multe informații puteți vizita www.artinconversation.co.uk.