Articol științific semnat de câinele președintelui Franței

Un articol care tratează eficacitatea hidroxiclorochinei în cazurile de accident cu trotineta. Articolul este semnat de David Lembrouille, Sylvano Trottinetta și Nemo Macron…

După scandalul în care a fost imnplicată revista medicală Lancet (cazul controversatului studiu apărut în prestigioasa revistă carea punea la îndoială hidroxiclorochina și a fost retras, după retractarea a trei dintre autorii lucrării), , trei cercetatori universitari din Lausanne au încercat un experiment. Și au scris un articol bizar pe care l-au prezentat celor de la Asian Journal of Medicine and Health – revistă științifică ce se mândrește că publică doar studii ale unor cercetători de top din întreaga lume, după cum notează publicația Caseur (sub titlul pe care îl redăm în original: “ Peut-on publier n’importe quoi dans les revues scientifiques?”).

Decese pentru progresul științei

Autorii au forțat aproape “extraterestru” nota în articol, pretinzând că pseudo-voluntarii au intrat de bunăvoie cu trotineta într-un zid. Nu fără a sublinia faptul că, din păcate, au existat decese în timpul acestui experiment, dar a fost nevoie de ele pentru progresul științei. Redactorii jurnalului au întrebat doar de ce nu au fost autopsiate cadavrele. Cercetătorii au răspuns că propietarul cimitirului a pierdut registrul și că ei nu au avut timp să sape singuri toate mormintele.

O explicație suficientă pentru a permite publicarea acestui studiu, semnat de David Lembrouille, Sylvano Trottinetta și Nemo Macron. Ultimul nume e al câinelui președintelui francez. Între jocuri de cuvinte și referințe absurde, în special la Batman, nimic nu a atras atenția acestei prestigioase reviste științifice, spre surprinderea lui Mathieu Rebeaud, biochimist aflat la originea acestei farse. Motiv de încântare pentru cei care se amuză când îi văd pe „experții în știință” prezenți la la toate posturile TV, la fel ca în România de altfel.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole