Artistă deghizată în curier fuge din Rusia

În Rusia, ca peste tot, lumea e împărțită. Sunt oameni care sunt căzuți în admirația președintelui Vladimir Putin, sunt și dintre cei care nu sunt de acord cu ideile lui și-i condamnă atitudinea, inclusiv față de războiul declanșat în Ucraina.

Printre cei din urmă, este și Maria Aljokhina din trupa punk Pussy Riot. Aceasta, încă din anii trecuți, și-a manifestat antipatia față de Putin, pe care l-a criticat ori de câte ori a avut prilejul. Pentru toate pozițiile ei anti-Putin, a fost plasată de către regim în arest la domiciliu.

Așa stând lucrurile, femeia a decis că trebuie să fugă din țară și să scape de toată situația în care se află. După cum a declarat chiar ea într-un interviu pentru New York Times, a copt împreună cu prietenii un plan ca să poată să scape de vigilența poliției care o păzea. Și a reușit.

A făcut rost de un costum de curier și de tot ce mai are acesta și a reușit să iasă din blocul unde era, fără să stârnească suspiciuni. Așa cum n-a stârnit nici până la granița cu Belarusul. Ca să nu fie depistată după semnalul telefonului mobil, l-a lăsat la domiciliu și a plecat. Din Belarus, Maria Aljokhina de la Pussy Riot, a trecut în Lituania.

După cum se subînțelege, a folosit pentru asta alt nume, altă adresă, altă identitate, cu care au ajutat-o mai mulți prieteni influenți. Acum, Alyokhina este la Vilnius și se poate lăuda cu faptul că a fentat autoritățile ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole