Artista robot Sophia se afirmă într-o licitație

O operă de artă digitală în format NFT (non-fungible token) realizată de robotul umanoid al Hanson Robotics din Hong Kong urmează să fie scoasă la licitaţie în cadrul primei vânzări a unor astfel de lucrări create împreună cu inteligenţa artificială.

Artista robot Sophia, a cărei primă operă de artă va fi scoasă la licitaţie miercuri, spune că se inspiră în activitatea sa de la oameni şi că este deschisă spre viitoare parteneriate creative realizate alături de fiinţe umane, potrivit Reuters.

NFT, o semnătură digitală stocată în registrele digitale blockchain care permite oricui să verifice proprietatea şi autenticitatea lucrărilor, reprezintă cea mai nouă senzaţie în domeniilor investiţiilor, o operă de artă digitală fiind vândută luna aceasta cu aproape 70 de milioane de dolari.

Speră că oamenilor să le placă munca ei…

Sper că oamenilor le place munca mea şi că voi putea colabora pe viitor cu fiinţe umane în moduri noi şi incitante„, a declarat Sophia în studioul ei, pe un ton lipsit de inflexiuni.

Sophia, care a fost dezvăluită în 2016, a produs obiectul de artă în colaborare cu artistul digital italian în vârstă de 31 de ani Andrea Bonaceto, cunoscut pentru portretele sale colorate, unele dintre care înfăţişează persoane celebri, precum directorul executiv al Tesla, Elon Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...