„Ascensiunea lui Vladimir Putin”, un documentar de excepţie. Cine și când îl difuzează

Documentarul ”Ascensiunea lui Vladimir Putin” reprezintă biografia liderului rus, ascensiunea sa la putere, politica Rusiei după dizolvarea URSS-ului, dar și relația cu Statele Unite. Marcat de copilăria sa în Leningradul devastat de război, Vladimir Putin devine interesat de serviciul secret KGB încă din adolescență.

Anul 1989 îl găsește în serviciul KGB, la biroul din Dresda (RDG). Odată cu prăbușirea URSS, Vladimir Putin începe să fie tot mai apropiat de domeniul politic, ocupând funcții administrative locale și centrale, până când ajunge să fie numit prim ministru al lui Boris Elțîn, la recomandarea oligarhului rus Boris Berezovski.

Putin a profitat de crizele interne ale Rusiei pentru a-și îndepărta adversarii, a reduce presa la tăcere și a-și consolida puterea. Documentarul prezintă și modul în care Rusia a fost implicată în societatea și în politica internă a SUA, în alegeri, relația cu Donald Trump și Hillary Clinton, dar și apariția și utilizarea fake-news-urilor. Documentarul va fi difuzat duminică, ora 16:00, pe B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole