Așezare romană descoperită la Râmnicu Vâlcea (VIDEO)

Consiliul Județean Vâlcea a anunțat pe pagina sa de Facebook că arheologii de la Muzeul de Istorie, care se află în administrarea sa, a CJ, au făcut o descoperire foarte importantă, atât pentru zona Vâlcei, cât și pentru întregul teritoriu al României.

Practic, după cercetări și săpături întinse pe câțiva ani, au scos la iveală, în marginea orașului Râmnicu Vâlcea, o așezare romană care datează încă din anii 101, 102, d.H, când a fost primul război daco–roman. Ceea ce înseamnă, spun specialiștii, că soldații romani au rămas pe plaiurile noastre, conviețuind alături de geto-daci, chiar înainte de cucerirea Daciei de către Traian. Noua așezare descoperită de arheologi este în vecinătatea castrului de la Buridava și, mai mult ca sigur, avea legături cu acesta.

Conform muzeografilor, așezarea n-ar fi avut viață lungă, pentru că, după ce începe al doilea război daco-roman, în 105, romanii se retrag și localitatea intră într-un con de umbră.

Descoperirea de acum relevă faptul că, în zona Vâlcei, a fost, din cele mai vechi timpuri, viață, și că geto-dacii și romanii au trăit, o vreme, în pace pe aceste meleaguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Tichete sociale 250 lei: Cum poate fi verificată suma care este...

Utilizarea tichetelor sociale de 250 lei a scos la iveală tot felul de probleme, printre care se numără și faptul că de multe ori...