ASF revizuiește formarea profesională pe piața de capital pentru a permite cursurile online

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse.

Noul regulament dă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de către ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională pe piaţa de capital. Regulamentul actualizează cadrul legal aplicabil în domeniul formării şi pregătirii profesionale specifice pieţei de capital, în sensul armonizării acestuia cu necesităţile şi particularităţile pieţei, aflate într-o continuă dinamică”, arată ASF.

Principala noutate adusă de regulament o reprezintă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de către ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică.

„Prin această posibilitate, oferită organismelor de formare profesională, autoritatea estimează că se va înregistra un puternic impact pozitiv asupra desfăşurării activităţilor pe piaţa de capital. Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19”, a declarat vicepreşedintele ASF, Gabriel Grădinescu.

Prin acest nou act normativ se abrogă Regulamentul C.N.V.M. nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.

„Regulamentul are în vedere inclusiv debirocratizarea şi simplificarea documentaţiei necesare atestării în calitatea de organisme de formare profesională, precum şi de eficientizare a desfăşurării programelor de formare profesională prin oferirea unei independenţe mai mari organismelor de formare profesională cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a acestor programe”, a precizat vicepreşedintele ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...