Asociația Grupul pentru Promovarea Infrastructurii a lansat un site specializat de analiză, opinii și soluții pentru infrastructură

Publicat: 03 mart. 2021, 14:31, de Ziarul Puterea, în ESENȚIAL , ? cititori
Asociația Grupul pentru Promovarea Infrastructurii a lansat un site specializat de analiză, opinii și soluții pentru infrastructură
GIP site

Asociația Grupul pentru Promovarea Infrastructurii (GPI) a lansat grupinfrastructura.ro. Website-ul are drept scop publicarea de analize complexe, opinii și soluții,  precum și informații de actualitate adresate publicului avizat și interesat de infrastructura României.

Grupul pentru Promovarea Infrastructurii (GPI) oferă soluții și analize pentru marile proiecte de infrastructură din România. Astfel, a fost lansat site-ul GPI, unde sunt publicate informații de actualitate și analize care vin în întâmpinarea celor interesați de tot ce înseamnă infrastructură.

GPI propune o viziune de adaptare a domeniului infrastructurii la exigențele viitorului. Grupul contribuie la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii – fie că este vorba despre Sisteme de Transport Inteligente (ITS – Intelligent Transport Systems), soluții tehnice complexe, fie despre expertiză de tip alternativ.

GPI a fost creat pentru a oferi analize și soluții marilor proiecte de infrastructură din România, începând cu cele de transport (rutier, feroviar, naval, aerian, energetic, irigații, etc.) și continuând până la cele de comunicații, planificare urbană și turism.

Infrastructura este un domeniu dinamic care se modelează odată cu societatea. Gândim astăzi infrastructura ca răspuns la nevoile economice și sociale ale României în context paneuropean.

Experții GPI consideră că domeniul infrastructurii are nevoie de o abordare mult mai complexă, din punctele de vedere tehnic, legislativ și metodologic. Din acest considerent, Secțiunea Analize vine în întâmpinarea publicului avizat, oferind soluții unor probleme care nu mai suportă amânare, probleme apărute atât în rândul antreprenorilor cât și la beneficiarul public al lucrărilor.