Asociația locuitorilor din Greenfield încearcă să desființeze în instanță o construcție nouă din proiect

Publicat: 19 apr. 2021, 06:00, de Răzvan Zamfir, în News
Asociația locuitorilor din Greenfield încearcă să desființeze în instanță o construcție nouă din proiect

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a fost dat în judecată de Asociația Locuitorilor Cartierului Greenfield. Asociația solicită în instanță suspendarea sau anularea aprobării PUZ-ului unor noi blocuri în Greenfield.

Plângerea a fost depusă la Tribunalul București, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, și are ca obiect suspendarea si anularea actului administrativ HCGMB 705/18.12.2019. Aceasta aprobă PUZ-ul Aleea Teișani- Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64. Se solicită și suspendarea si anularea Autorizațiilor de Construire nr.434/35/P/2020 si nr.435/36/P/2020, anularea unor avize premergătoare, desființare lucrări.

„Societatea are obligația să depună întâmpinare în termen de 25 de zile de la primirea citației și va depune toate diligențele și eforturile necesare pentru a demonstra valabilitatea actelor atacate”, au transmis cei de la Impact către Bursa de la București.

Ce spun locuitorii din Greenfield

Când proiectul se afla încă la aprobat, locuitorii cartierului Greenfield atrăgeau deja atenția asupra problemelor pe care le vor provoca noile construcții.

„Sunt locuitor în Greenfield, iar acest PUZ are câteva probleme majore. Primăria și dezvoltatorul trebuie să le rezolve înainte de a putea lua în considerare orice PUZ nou: infrastructură deficitară: (drumuri de acces puține și înguste), lipsa mijloace de transport în comun de la STB (tot din cauza drumurilor înguste). Blocul propus în cartierul Salcâmilor este fix peste actualul loc de joacă. Acel bloc nu era prezentat la vânzarea apartamentelor din faza 1 Salcâmilor, fiind adăugat doar după ce acele blocuri au fost integral vândute de Impact. Blocul va obstrucționa vederea blocurilor învecinate, iar apartamentele care sunt în dreptul lui nu vor mai avea lumina naturală deloc. Nu cred că studiul de lumină este unul benefic pentru actualii proprietari. Blocul ar putea fi amplasat în altă parte – astfel locul de joacă rămâne utilizabil, iar blocurile deja construite au lumină. Cartierul are nevoie de școli/grădinițe publice. Doar după ce se rezolva toate aceste probleme puteți propune cu pertinență un nou PUZ. Până atunci sunt contra acestui PUZ”, scria unul dintre locuitorii Greenfield înainte de aprobarea PUZ-ului..