Asociația Salvați Bucureștiul pierde o bătălie importantă în războiul PUZ-urilor din Capitală

Publicat: 29 apr. 2021, 11:45, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Asociația Salvați Bucureștiul pierde o bătălie importantă în războiul PUZ-urilor din Capitală

Asociația Salvați Bucureștiul, condusă până anul trecut de actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, și Fundația Eco – Civica au pierdut definitiv un proces care justifica suspendarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ) din Sectorul 4.

În acest context, Metalurgiei Park Residence, cel mai mare proiect rezidențial din România, conform dezvoltatorului, este confirmat irevocabil ca fiind legal.️

Magistrații Curții de Apel București s-au pronunțat definitiv și fără altă cale de atac, miercuri, în dosarul cu privire la speța fostelor Sere Berceni, pe care se derulează Metalurgiei Park Residence, unul dintre cele mai importante proiecte rezidențiale din Capitală.  

Judecătorii au decis să respingă susținerile Asociației Salvați Bucureștiul și ale Fundației Eco-Civica, stabilind faptul că pe acest amplasament nu s-au încălcat prevederile legale în materie.

Această decizie definitivă a instanțelor judecătorești reprezintă o victorie importantă în stabilirea adevărului cu privire la susținerile nefondate și alegațiile din ultima vreme, îndreptate împotriva comunității imobiliare de către Nicușor Dan, bazate pe o așa zisă încălcarea a normelor privind spațiile verzi, fiind de fapt și unicul motiv al suspendării PUZ-ului Sector 4”, susține dezvoltatorul imobiliar.

Reacția Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari

Consiliul General al Municipiului București a adoptat pe 26 februarie 2021 mai multe hotărâri de suspendare a PUZ-urilor de Sector pentru sectoarele 2, 3, 4, 5, 6.

În referatul de aprobare referitor la Metalurgiei Park Residence, primarul general susținea că ,,o suprafață considerabilă care avea funcțiunea de sere și care este oportun a fi exploatată ca spațiu verde devine construibilă”.

„Măsura pedepsirii în bloc a întregii comunități și a unei întregi arii a economiei, în contextul în care Capitala și zona metropolitană reprezintă aproximativ 30% din întreaga industrie de construcții din România, se dovedește nu doar un demers neeconomic, ci și nelegal cu privire la adoptarea unor astfel de măsuri de suspendare, pe care considerăm că atât Primăria Capitalei cât și Consiliului General al Municipiului București ar trebui să le reconsidere în totalitate”, susține Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România Urbanis (ADIRU).

ADIRU a participat în mod activ atât la întâlnirile cu Guvernul României privind prelungirea programului Prima Casă până în anul 2021, cât și la întâlnirile cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale în legătură cu dezvoltarea și situația pieței imobiliare din România.