Asociația ucraineană a orașelor lansează un apel internațional pentru eliberarea primarilor săi

După 130 de zile de război, bilanțul în Ucraina nu este deloc unul încurajator sau optimist. Multe localități distruse, mulți civili morți, mulți luați prizonieri, mulți transmutați, mulți fugiți departe de țară și de pericol. Printre acești oameni, și câteva sute de copii decedați, alte multe sute răniți. Și nici nu-i mai pomenim pe cei despre care nu se mai știe nimic.

Nici rușii n-au fost scutiți. Și de la ei au pierit aproape 40.000 de soldați. Tot oameni și ei, tot suflete, tot vieți. Așa că, nu, nu e vreun bilanț dătător de bucurie când analizezi toate astea. Spuneam mai sus că unii cetățeni au Ucrainei au fost luați prizonieri.

Printre ei, și mai mulți primari ai localităților ocupate de forțele lui Putin. Unii, la fel cu alți prizonieri, s-au întors în țara lor, în urma unor schimburi. La acest moment, opt dintre ei sunt încă în captivitate.

Asociația ucraineană a orașelor anunță acest lucru pe site-ul său. Prin respectiva însemnare, în afară de faptul că se precizează că opt edili sunt încă prizonieri, se neagă eliberarea lui Oleksandr Babych, primarul Holopristanului din regiunea Herson.

Asociația mai arată: „facem apel la organizațiile internaționale pentru protecția oficialilor administrației publice locale capturate de atacatorul rus și invităm pe toată lumea să se alăture eliberării lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...