Astăzi, 20 februarie, Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, ar fi împlinit 55 de ani

Astăzi se împlinesc 55 de ani de la nașterea îndăgitului cântăreț, Kurt Donald Cobain, solistul trupei rock Nirvana. Kurt Cobain a murit pe 5 aprilie 1994.

Kurt Donald Cobain, unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ, s-a născut la 20 februarie 1967, în Aberdeen, Washington. De copil a fost fascinat de artă, desena personaje din desene animate şi din filme. La patru ani cânta la pian şi compunea cântece simple. A fost influenţat de artişti precum Ramones şi Electric Light.

În toamna anului 1985, Kurt l-a întâlnit pe basistul Krist Novoselic, cei doi înfiinţând câteva trupe, printre care Stiff Woodies, conform site-ului nirvana.com.

Prima înregistrare ”demo” a formaţiei intitulate Nirvana s-a produs în ianuarie 1988, însă cu Dale Crover, de la Melvins, la tobe. După alţi câţiva baterişti, cei doi l-au ales pe Chad Channing, cu care au susţinut primul concert. Primul single semnat de Nirvana a fost ”Love Buzz”, ”cover’ după olandezii Shocking Blue. A fost lansat în noiembrie 1988 la casa de discuri independentă Sub Pop, în Seattle. O lună mai târziu, încep înregistrările la debutul discografic al trupei, ”Bleach”, alături de producătorul local Jack Endino.

La 4 martie 1994, soţia sa, Courtney Love, l-a găsit pe acesta inconştient în camera de hotel din Roma. A fost internat într-o clinică de dezintoxicare. Cobain a părăsit clinica, pentru ca, la 8 aprilie 1994, să fie găsit decedat în locuinţa proprie din Seattle. Medicul legist a stabilit data decesului drept 5 aprilie 1994.

Albumul „MTV Unplugged in New York” a apărut în toamna lui 1994, la 1 noiembrie, producţie a Sony Music. Înregistrarea a câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album alternativ. În 2002, a fost lansată o compilaţie cu cele mai bune melodii Nirvana, printre acestea numărându-se şi ”You Know You’re Righ”, piesă lansată în premieră şi ultima înregistrată de Kurt Cobain.

În aprilie 2014, la 20 de ani de la moartea lui Kurt Cobain, fotografiile realizate la ultima şedinţă foto a solistului rock au fost expuse într-o galerie pariziană, sub titlul ”The last shooting”. Realizate într-o seară de februarie 1994, cele circa 20 de fotografii, expuse prima oară integral până pe 21 iunie la Addict Galerie, în centrul Parisului, arată un Kurt Cobain în pulover perforat şi jeansi largi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...