Așteaptă Ucraina vara?

Ucraina este puţin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lunii iunie, deci la început de vară, când speră să primească mai multe arme de la aliaţii săi, a declarat Oleksii Arestovici, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

De asemenea, Arestovici a spus că nu se aşteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun „rezultat semnificativ” până luni, 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Consilierul politic a mai informat că luptele continuă la complexul siderurgic Azovstal, unde combatanţi ucraineni şi câţiva civili sunt baricadaţi în oraşul port Mariupol, potrivit agerpres. La rândul său, şeful satului major al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat că ţara sa are nevoie de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) pentru a se apăra împotriva rachetelor de croazieră ruseşti.

După o discuţie cu şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul american Mark Milley, Valeri Zalujnîi a spus că Rusia şi-a reluat loviturile cu rachete de croazieră.

„De aceea, problema furnizării Ucrainei de sisteme de rachete cu lansare multiplă precum M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) şi de M270 MLRS este una crucială”, a subliniat Zalujnîi.

1 COMENTARIU

  1. Din stirile sosite din zona de razboi,am aflat ca toti civilii din combinatul asediat ,au fost evacuati.In catacombele combinatului,insa au ramas militarii ucrainieni,care rezista eroic,refuzand sa se predea.Nu stiu cum se va termina asaltul fortelor rusesti,dar nu vine, nici o stire despre o interventie a restului armatei ucrainiene,pentru a salva pe cei incercuiti in combinat,in conditiile cand pentru cei captivi aceaste este singura solutie,prin refuzarea predarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...