Asteroidul care i-ar putea îmbogăți pe toți locuitorii lumii valorează 10.000 de miliarde de dolari

Asteroidul Psyche se află la aproximativ 370 de milioane de kilometri de Pământ și are aproximativ 226 de kilometri în diametru, dimensiunea statului Massachusetts din SUA.

Acesta este format în totalitate din nichel și fier, iar datorită acestor metale, valoarea asteroidului este estimată la 10.000 de miliarde de dolari, mai mult decât întreaga economie globală, potrivit Daily Mail.

Asteroidul este unul dintre cele mai mari obiecte din centura principală de asteroizi a sistemului solar care orbitează între Marte și Jupiter.

În 2022, NASA intenționează să lanseze o navă spațială, fără pilot, pentru a studia asteroidul. Nava va ajunge la 16 Psyche în ianuarie 2026 și îl va studia timp de doi ani.

„Am văzut meteoriți care sunt în mare parte metalici, dar 16 Psyche ar putea fi unic prin faptul că ar putea fi un asteroid care este realizat în totalitate din fier și nichel”, a spus dr. Tracy Becker, din cadrul Southwest Research Institute din San Antonio, Texas, conform Știrileprotv.ro.

Spre deosebire de majoritatea asteroizilor, care sunt stâncoși sau înghețați, 16 Psyche pare a fi metalic. În fapt, este atât de dens și metalic încât se crede că este nucleul rămas al unei planete care a eșuat în timpul formării sale – o „protoplanetă”.

16 Psyche este un obiect unic, astfel încât oamenii de știință nu îl pot compara cu nimic altceva. NASA speră că 16 Psyche ne va ajuta să înțelegem mai bine nucleul Pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...