AstraZeneca anunţă un vaccin împotriva covid-19 eficient 70%

Vaccinul dezvoltat de laboratorul AstraZeneca și Universtatea Oxford împotriva coronavirusului are o eficiență medie de 70%, conform alianței.

În urma unor rezultate intermediare ale unor teste clinice realizate în regatul Unit și Brazilia, a reieșit că vaccinul împotriva Covid-19 are o eficiență de 70%.

Vaccinul respectiv, botezat AZDD1222, nu a înregistrat cazuri severe de coronavirus, nici spitalizări, conform comunicatului transmis de laborator.

A fost demonstrat că are o eficienţă de până la 90%, după ce a fost administrată mai întâi jumătate de doză şi o doză completă, la o lună distanţă, iar eficienţa se reduce la 62% când este administrată o doză completă la o distanţă de o lună.

Acest vaccin este mai puţin eficient decât cele ale Pfizer/BioNTech sau Moderna, care au o eficienţă mai mare de 90%.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Papa Francisc, mesaj de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

Papa Francisc a transmis un mesaj credincioșilor, sâmbătă, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Suveranul Pontif îi îndrumă pe aceștia să restabilească echilibrul...