Atac asupra unui centru LGBT+ din Bulgaria

Un atac asupra unui centru LGBT+ a avut loc în Bulgaria, iar reprezentanţi ai mai multor state occidentale şi-au exprimat „solidaritatea” cu comunitatea. Acest centru „găzduieşte organizaţii care promovează egalitatea şi protejarea drepturilor persoanelor LGBTQI+”, a se arată în comunicat.

Ambasadele Statelor Unite, Australiei, Belgiei, Canada, Danemarcei, Franţei, Irlandei, Olandei, Portugaliei, Spaniei şi Regatului Unit condamnă ferm atacul asupra Rainbow Hub”, se arată într-un comunicat comun al diplomaților occidentali, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sâmbătă, aproximativ 10 persoane au intrat în incinta centrului, unde se desfăşura o reuniune, şi au jefuit locaţia. O femeie a fost bătută.

Autorul acestui atac, Boyan Rasate, este bine cunoscut pentru acţiunile şi declaraţiile sale la adresa comunității LGBT; în prezent este candidat la preşedinţia Bulgariei”, a scris pe Twitter fundaţia Bilitis care se ocupă de centru.

Rasate, un naţionalist, este unul dintre cei 23 de candidaţi la alegerile prezidenţiale din 14 noiembrie.

Procurorul a considerat că au fost strânse suficiente probe pentru a-l inculpa pentru „huliganism” şi „tulburarea ordinii publice”, potrivit unui comunicat, care, însă, l-a identificat pe Boyan Rasate doar după iniţialele sale.

Comisia electorală a votat în unanimitate la solicitarea parchetului ridicarea imunităţii lui Rasate în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

După ce a strâns 8.000 de semnături, Rainbow Hub a prezentat recent Parlamentului o petiţie prin care se cere incriminarea actelor homofobe, considerate în prezent acte de huliganism.

Aproximativ 400 de persoane au participat luni la un protest în faţa biroului procurorului general, cerând dreptate pentru minorităţile sexuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...