Atac cibernetic: Hackeri necunoscuți, ținta – Parlamentul Norvegiei

Parlamentul Norvegiei a devenit ţinta unui nou atac cibernetic din partea hackerilor, care s-au infiltrat şi au extras date. Se întâmplă la numai şase luni după un alt atac făcut public.

Potrivit Reuters, atacul întreprins de hackeri necunoscuţi a avut legătură cu o „vulnerabilitate” a programului pentru schimb valutar al Microsoft, a precizat parlamentul, adăugând că aceasta constituie „o problemă internaţională„.

Ştim că au fost extrase date, însă noi nu avem deocamdată o imagine completă a situaţiei”, a declarat directorul administrativ al Parlamentului Norvegiei, Marianne Andreassen.

Primul atac, făcut public în septembrie, a fost lansat din Rusia, după cum a susţinut la o lună după producere şefa diplomaţiei norvegiene Ine Eriksen Soereide, acuzaţie pe care Moscova o dezminte.

Deocamdată nu este clar dacă cele două atacuri au legătură, după cum a specificat Parlamentul norvegian.

Compania Microsoft nu a răspuns deocamdată la solicitarea Reuters de a comenta asupra acestor informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...