Atac cibernetic: Hackeri necunoscuți, ținta – Parlamentul Norvegiei

Parlamentul Norvegiei a devenit ţinta unui nou atac cibernetic din partea hackerilor, care s-au infiltrat şi au extras date. Se întâmplă la numai şase luni după un alt atac făcut public.

Potrivit Reuters, atacul întreprins de hackeri necunoscuţi a avut legătură cu o „vulnerabilitate” a programului pentru schimb valutar al Microsoft, a precizat parlamentul, adăugând că aceasta constituie „o problemă internaţională„.

Ştim că au fost extrase date, însă noi nu avem deocamdată o imagine completă a situaţiei”, a declarat directorul administrativ al Parlamentului Norvegiei, Marianne Andreassen.

Primul atac, făcut public în septembrie, a fost lansat din Rusia, după cum a susţinut la o lună după producere şefa diplomaţiei norvegiene Ine Eriksen Soereide, acuzaţie pe care Moscova o dezminte.

Deocamdată nu este clar dacă cele două atacuri au legătură, după cum a specificat Parlamentul norvegian.

Compania Microsoft nu a răspuns deocamdată la solicitarea Reuters de a comenta asupra acestor informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...