Atac cibernetic în Iran (VIDEO)

Benzinăriile din Iran au fost închise brusc, marți, iar autoritățile au transmis că s-ar fi produs în urma unui atac cibernetic. Distribuirea de carburant a suferit o întrerupere generalizată.

Consiliul Suprem de Securitate Naţională confirmă că este vorba de un atac cibernetic împotriva sistemului informatic de distribuire a carburantului”, a anunțat televiziunea de stat, potrivit AFP. ”Detalii despre atac şi originea acestuia fac obiectul unei anchete”, s-a adăugat, fără să fie făcute și alte precizări.

Atât presa din Iran, cât și rețelele de socializare au prezentat imagini cu cozi kilometrice la staţiile de alimentare cu carburant închise. La câteva benzinării din Teheran, tehnicieni din cadrul Ministerului Petrolului au deconectat sistemele informatice, pentru a se putea distribui combustibilul manual. ”Guvernul nu are niciun plan să crească preţul la benzină şi oamenii nu ar trebui să-şi facă griji”, a declarat ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahidi, într-o intervenţie la televiziunea de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...