Atac cu rachete, atribuit Israelului, asupra unei baze aeriene din Siria

Doi combatanţi străini pro-Damasc au fost ucişi, iar mai mulţi soldaţi sirieni răniţi vineri seara în urma unui atac cu rachete, atribuit Israelului, asupra unei baze aeriene din centrul Siriei, a comunicat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Doi străini au decedat în urma loviturii care a vizat baza aeriană T4 în provincia Homs, a indicat OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei. Agenţia de presă oficială siriană Sana a transmis că „inamicul israelian a lansat în jurul orei locale 21:00 (18:00 GMT) rachete asupra aeroportului militar T4″ din direcţia Al-Tanf , precizând că în urma acestei „agresiuni au fost răniţi şase soldaţi şi provocate pagube materiale”.

Atacul cu rachete israeliene a vizat un depozit de drone

Rami Abdel Rahmane, şeful OSDO, a afirmat că atacul cu rachete israeliene a vizat un depozit de drone. La solicitarea AFP, armata israeliană a refuzat orice fel de comentariu pe acest subiect. Potrivit agenţiei de presă Sana, citată de dpa, apărarea antiaeriană siriană a doborât majoritatea rachetelor .

Israelul confirmă rar astfel de atacuri în Siria vecină, dar afirmă cu regularitate că statul israelian nu va permite ca această ţară să devină un cap de pod pentru forţele Republicii islamice Iran, inamicul declarat al Israelului. De la începutul războiului în Siria în 2011, armata israeliană efectuat periodic raiduri în această ţară, vizând în principal poziţii ale forţele iraniene, pe cele ale Hezbollahului libanez şi ale trupelor guvernamentale siriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...