Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în România a publicat o înregistrare video cu atacul (VIDEO)

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de rachete în direcţia metropolei israeliene Tel Aviv, unde au sunat sirenele.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video cu atacul asupra Tel Aviv-ului. În imagini se văd oameni fugind spre adăpost, în timp ce sirenele sună şi se aude căzând o rachetă.

Acum 30 de minute, tachete deasupra Holon, la 3 km sud de Tel Aviv„, scrie ambasadorul. Chiar dacă apărarea israliană se bazează pe celebrul „Iron Dome”, un scut antirachetă foarte eficient, acesta a dat şi rateuri marţi seata.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene. Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor AFP.

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Lansările simultane, menite să împiedice scutul antirachetă „Domul de Fier” al Israelului

O clădire cu zece etaje din centrul orașului Gaza, în care oficialii Hamas își aveau birourile, a fost complet distrusă marți seară în urma unui bombardament israelian, scrie CBC News.

Clădirea de apartamente, situată lângă faleză, s-a prăbușit după ce a fost vizată de un atac aerian, au descoperit echipele AFP, în timp ce forțele aeriene israeliene intensifică atacurile în Fâșia Gaza împotriva pozițiilor mișcării Hamas care continuă să lanseze rachete în direcția statului ebraic.

Două femei israeliene au fost ucise marți în orașul Așkelon, din sud, de rachetele lansate de militanții palestinieni din Fâșia Gaza, relatează AFP. “Două femei au murit. Una avea 65 de ani, cealaltă 40 de ani. Încă nu ne putem anunța identitatea”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al echivalentului Crucii Roșii în Israel, imputând aceste decese tirului de rachete din Fâșia Gaza în orașe din sudul Israelului, cum ar fi Așkelon și Așdod.

Hamas a declarat că a lansat 137 de rachete în „cinci minute” marți după-amiază în acest oraș și în cel vecin Așdod, lansările simultane fiind menite să împiedice scutul antirachetă „Domul de Fier” al Israelului.

https://www.facebook.com/pg/IsraelinRomania/posts/

https://www.stiripesurse.ro/video-ambasadorul-israelului-publica-imagini-socante-atac-cu-rachete-in-tel-aviv-domul-de-fier-nu-a-mai-facut-fata_1783094.html


5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole