Atacul armat din Ierusalim. Au fost arestați 42 de suspecți

În urma atacului în care au murit cel puțin 8 oameni, poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga. Unii fac parte din familia teroristului.

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, a anunţat sâmbătă poliţia israeliană, citată de AFP.

Un palestinian de 21 de ani a împuşcat mortal vineri seara şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat, atacatorul fiind ucis la capătul unei curse de urmărire.

„Poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Alţi suspecţi locuiesc în acelaşi cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat poliţia.

Într-un comunicat separat, poliţia a indicat că forţele israeliene fuseseră plasate în „stare de alertă maximă”.

Citește și: Atac armat în Ierusalim. Cel puțin 7 oameni au murit

Atacul armat a survenit la Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Şeful poliţiei, Kobi Shabtai, a evocat „unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani”.

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese „măsuri imediate”, fără alte precizări, şi i-a invitat pe israelieni să nu-şi facă dreptate ei înşişi, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Împuşcăturile au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viaţa pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania după acest atac, conform Reuters.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul în cursul căruia un trăgător palestinian a omorât şapte persoane şi a rănit alte trei vineri în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, potrivit agenţiei britanice de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...