Atacuri cibernetice în masă: Microsoft, Facebook, Google Alphabet, printre companiile care au asistat la o anchetă de spionaj

Publicat: 17 sept. 2020, 09:00, de Raluca I. Heroiu, în ESENȚIAL , ? cititori
Atacuri cibernetice în masă: Microsoft, Facebook, Google Alphabet, printre companiile care au asistat la o anchetă de spionaj

Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii (SUA) anunță că mai mulți cetățeni chinezi suspectați pentru că ar fi colaborat cu serviciul de informații din Beijing au fost puși sub acuzare.

Cinci chinezi au fost acuzați că au atacat peste 100 de companii din SUA, relatează wsj.com. Conform FBI, aceștia ar face parte dintr-un grup cunoscut sub numele de „APT41”.

Presupusa campanie de piratare a fost descrisă de oficiali ca aparţinând Advanced Persistent Threat 41, o echipă cibernetică chineză despre care firma FireEye din SUA a descoperit că are legături cu o serie de activităţi cibernetice împotriva ţintelor globale într-o serie de sectoare de afaceri, inclusiv finanţe, sănătate, imobiliare şi baza industrială de apărare din SUA.

Microsoft, Facebook, Google Alphabet şi Verizon Communications se află printre companiile care au asistat la anchetă. Până la acest moment Ambasada Chinei nu a oferit o reacție cu privire la această situaţie.