Atentat cu bombă în Turcia, la Bursa, soldat cu morți și răniți

Un atentat cu bombă care a vizat un autobuz ce transporta gardieni de închisoare la Bursa, oraş industrial în nord-vestul Turciei, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi, au anunţat miercuri autorităţile turce, transmite AFP.

O bombă plasată sub un stâlp de electricitate a explodat la trecerea autobuzului, fiind declanşată prin telecomandă, a declarat guvernatorul Bursei, Yakup Canbolat, la postul privat NTV.

El a anunţat că există ‘un martir’ şi patru răniţi, dintre care unul în stare gravă. Autobuzul vizat transporta 30 de gardieni, a precizat el. “Operaţiunile pentru arestarea vinovaţilor sunt în desfăşurare”, a scris pe Twitter ministrul de interne Suleyman Soylu. Atentatul nu a fost revendicat.

Turcia a traversat un val de atentate în 2016, revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic şi de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată ‘teroristă’ de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Atacul de miercuri survine în contextul în care Turcia a lansat luni o ofensivă aeriană şi terestră împotriva PKK în nordul Irakului, unde organizaţia dispune de baze şi tabere de antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...