Atenție: Creștere majoră a cazurilor de coronavirus în Grecia

Grecia înregistrează din nou o creștere majoră a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus.

Creșterea vine după ce Grecia a înregistrat mai multe săptămâni de scădere a numărului de cazuri de infectări cu Covid-19.

Majoritatea restricțiilor anti-pandemie au fost eliminate ca urmare a scăderii numărului de cazuri de infectări. Se pare însă că în urma relaxării restricțiilor cazurile de îmbolnăviri s-au înmulțit din nou.

Conform Reuters, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, asta după ce luni fuseseră înregistrate aproximativ 800 de cazuri.

Grecia, ţară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinată şi guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...