Atenție, români! De la 1 ianuarie 2021 se schimbă sistemul pentru plățile cu cardul. Ce trebuie să știți

De la 1 ianuarie, plata online cu cardul va suferi modificări. România va aplica de la începutul anului o nouă directivă europeană conform căreia plata cu cardul online va fi făcută în condiții mult mai sigure.

Această modificare a fost introdusă cu scopul de a reduce fraudele din e-commerce prin adăugarea unui filtru de protecție pentru clienți atunci când fac o plată online. Este vorba despre 3D Secure, un standard internațional de securitate pentru plățile online.

 „Concret, este vorba despre pagina securizată în care tu îţi introduci datele cardului atunci când vrei să faci plata online. Iar după ce ai apăsat butonul plăteşte, următorul pas în cazul ING este să autorizezi plata prin aplicaţia mobilă HomeBank în următoarele 10 minute. Este important să nu se închidă pagina comerciantului în această etapă. Odată deschisă aplicaţia HomeBank, va apărea o notificare din ecranul principal, de la care trebuie să continui conform instrucţiunilor”, se arată într-un comunicat ING.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2021 toate plăţile cu cardul efectuate la magazinele online din Europa, inclusiv România, vor trece prin fluxul 3D Secure şi autorizare a plăţilor cu minimum doi factori (ceva ce eşti – amprentă/face ID, ceva ce deţii – telefon/cartelă, ceva ce cunoşti – parolă/PIN), conform directivei europene.

ING anunţă că acest lucru înseamnă că unele tranzacţii ar putea fi respinse, în situaţia în care magazinul online de pe care vrei să faci cumpărături nu a implementat acest protocol de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole