Atenție: Dolarul, la cel mai înalt nivel

Dolarul a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, după informaţia referitoare la cea mai mare creştere a preţurilor de consum din Statele Unite din ultimii 30 de ani.

Piețele au anticipat majorări ale dobânzilor din SUA anul viitor, potrivit Reuters. Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu şase monede importante, între care yenul japonez şi euro, a continuat să crească joi, după ce miercuri a înregistrat cea mai mare creştere zilnică de după luna martie.

Inflaţia din SUA a accelerat în octombrie la 6,2%, cel mai rapid ritm consemnat din noiembrie 1990. Dolarul a împins euro sub nivelul de 1,15 dolari pe unitate. Yenul japonez a scăzut spre cel mai redus nivel din ultimii patru ani, la 114,15 unităţi pentru un dolar. ”Inflaţia în sine nu este întotdeauna ceva rău pentru piaţa de capital”, a declarat Don Townswick, director pentru strategii pe burse la firma de administrare a activelor Conning.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 0,42%

Indicele global al acţiunilor MSCI a avansat cu 0,19%, iar indicele pan-european STOXX Europe 600 a crescut cu 0,24%. Preţul petrolului Brent a crescut cu 0,42%, la 83,06 dolari pe baril, în timp ce cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 0,59%, la 81,93 dolari pe baril.

Bitcoin a atins un nou maxim, de 69.000 de dolari pe unitate, dar ulterior s-a retras la circa 64,860 de dolari pe unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...