Atenție! Țigara electronică are efecte nocive asupra ochilor

Potrivit unui nou studiu american, țigara electronică generează efecte nefaste asupra ochilor. Inițial, țigara electronică a fost concepută ca o etapă premergătoare renunțării definitiv la fumat. Ulterior, s-a observat că acest substitut nu este lipsit de riscuri: la tulburările de respirație, creșterea ritmului cardiac se adaugă și problemele de vedere

Cercetătorii americani, citați în publicația International Journal of Ophthalmology, au descoperit în compoziția lichidului dintr-o țigara electronică substanțe chimice cancerigene, poluanți atmosferici și metale grele. Scopul articolului referitor la această descoperire este de a face lumină în privința efectelor vaporizării lichidului asupra mediului ocular.

Pentru această cercetare, specialiștii au folosit informații de la peste un milion de persoane, în perioada 2016 – 2018. Participanții au trebuit să comunice despre deficiențele vizuale și frecvența folosirii țigării electronice.

Studiul a scos la suprafață doi compuși chimici care pot perturba pelicula de lacrimi care protejează parțial ochiul de mediul extern. În plus, stratul lipidic, care proejează lacrimile de evaporare, poate fi deteriorat de aromele din vapori. Cercetătorii notează că nicotina poate interfera cu vederea retiniană adaptată la lumină. Exploziile legate de vaporizare pot, de asemenea, să genereze o diminuarea a acuității vizuale și chiar un traumatism ocular pe termen lung, se concluzionează în acest studiu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole