Atenţionare de călătorie MAE: Stare de urgenţă în Republica Karakalpakstan/Uzbekistan

Ministerul Afacerilor Externe a informat, duminică seara, că, pe fondul protestelor de stradă ample şi al confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari în Republica Karakalpakstan – entitate administrativ-teritorială cu un statut special în cadrul Republicii Uzbekistan, autorităţile uzbece au instituit starea de urgenţă în perioada 3 iulie – 2 august.

În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români ca, în perioada menţionată, să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială şi să urmărească evoluţiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

„De asemenea, MAE informează că în Republica Karakalpakstan accesul la reţeaua de internet, precum şi la cea de telefonie mobilă, poate fi întrerupt, limitat sau blocat. Totodată, în contextul măsurilor speciale presupuse de starea de urgenţă, pot exista restricţii ale serviciilor de transport public, limitări ale circulaţiei rutiere şi/sau închiderea unor străzi sau zone publice”, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...