Atenționare de călătorie pentru Spania: A fost emis un cod roșu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania. În intervalul 12-13 ianuarie este valabil un cod roșu de frig polar. Temperaturile pot ajunge chiar și la -15 grade celsius în anumite regiuni.

Valul de frig se va extinde până pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

– Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
– Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
– Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.

Transportul, îngreunat de condițiile meteo

Zborurile operate pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid au fost reluate parţial.

În prezent sunt utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului (https://twitter.com/aena).

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulându-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real. Aceasta poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/”, precizează MAE.

Și circulația feroviară este afectată. Călătorilot li se recomandă să verifice rutele pe care vor să circule.

Mai multe informaţii sunt disponibile aici – https://www.renfe.com/es/es, Twitter @Renfe @InfoRenfe.

Metroul din Madrid continuă să funcţioneze în condiţii de normalitate în întreaga sa reţea, cu excepţia Liniei L10 între staţiile Tribunal şi Casa de Campo şi a Liniei ML1 între staţiile Las Tablas şi Virgen de Cortijo. Mai multe informaţii sunt disponibile aici – www.metromadrid.es, Twitter @metro_madrid.

„De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să apeleze numărul de urgenţă 112. Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, mai transmite MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...