Au apărut specii mutante hibride la Fukushima

La un deceniu de la accidentul nuclear de la Fukushima a apărut o specie mutantă de porci din împerecherea mistreţilor cu porcii domestici crescuţi la ferme şi lăsaţi în urmă după evacuarea zonei contaminate.

Potrivit Daily Star, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Fukushima a analizat ADN prelevat din muşchii mistreţilor şi exemplarelor de porci hibride în căutarea unor posibile mutaţii genetice provocate de comupuşi radioactivi. Astfel, mostre ADN de la 245 de mistreţi, porci domestici şi exemplare încrucişate provenite de la măcelării locale au fost colectate de echipa coordonată de Donovan Anderson, care nu a constatat efecte dăunătoare asupra structurii genetice.

Nivelurile ar fi nesemnificative pentru consumul uman

Deşi aceste exemplare sunt radioactive, ele nu sunt rezultatul radioactivităţii din zonă. „Faptul că aceste animale s-au încrucişat nu are nimic de-a face cu prezenţa radiaţiilor. În timp ce, tehnic vorbind, aceste exemplare sunt radioactive, nu radiaţiile au provocat modificările genetice, acestea s-au datorat doar porcilor în sine. Mistreţii din Fukushima sunt încă relativ contaminaţi şi se merge de la niveluri nedetectabile de izotopi radioactivi la 30.000 de becquerel pe kilogram”. Experţii spun însă că că nivelurile ar fi nesemnificative pentru consumul uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole