Au fost convocați rezerviștii la granița cu Rusia

Guvernul Estoniei a convocat 1.700 de rezerviști pentru exerciții militare, inclusiv pentru instalarea unui gard din sârmă ghimpată pe o distanță de 40 de km de-a lungul frontierei cu Rusia.

Decizia a fost luată în contextul acutizării crizei migranților de la granița dintre Belaurs și UE, relatează Reuters.

Forțele de securitate poloneze au pus marți tunurile cu apă pe migranții care aruncau în ele cu pietre la granița cu Belarus, unde mii de persoane s-au adunat și fac încercări haotice de a ajunge în Uniunea Europeană, arată imagini video difuzate marți de autorități, potrivit Reuters.Uniunea Europeană a acuzat Belarusul că transportă mii de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa şi îi împinge să treacă frontiera în Polonia, Lituania şi Letonia, state membre ale UE şi NATO, ca răzbunare pentru sancţiunile ce i-au fost impuse.

Exerciţiul, programat să dureze până la 25 noiembrie

Estonia are o situaţie geopolitică similară cu cele ale Lituaniei şi Letoniei, dar nu şi frontieră cu Belarus. Exerciţiul, programat să dureze până la 25 noiembrie, a fost convocat pentru a testa capacitatea de reacţie rapidă a lanţului naţional de comandă, a precizat guvernul eston. Rezerviştii vor ajuta la instalarea unui gard de sârmă ghimpată de 40 km la graniţa cu Rusia, în locurile unde riscurile de trecere frauduloasă sunt cele mai mari, potrivit unui comunicat al poliţiei şi pazei de frontieră.

Ceea ce se întâmplă în Polonia, Lituania şi Letonia face necesară şi întărirea infrastructurii de frontieră în Estonia”, a subliniat şeful acestui structuri, Elmar Vaher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole