Au fost descoperite 4 obiecte COSMICE care nu pot fi identificate

Un studiu efectuat de către astronomi și publicat în Live Science relevă faptul că s-au descoperit patru obiecte îndepărtate, cu formă circulară, ceea ce a și inspirat și numele provizoriu de cercuri radio stranii…

Originea acestor cercuri este neclară, dar ele par a fi legate de galaxiile îndepărtate. Obiectele cosmice nu seamănă cu nicio clasă de obiecte cunoscută și studiată, notează Live Science.

O ipoteză

Cercetătorii care au identificat aceste obiecte oferă și o serie de potențiale explicații legate de natura obiectelor pe care le-au observat. Inițial au luat în calcul posibilitatea ca aceste obiecte să fie supernove, galaxii care formează stele sau chiar cazuri de lentile gravitaționale. Totuși, caracteristicile celor patru obiecte nu corespundeau cu obiectele din lista de mai sus.

O ipoteză care încă nu a fost exclusă, potrivit descoperă.ro, sugerează faptul că aceste patru cercuri radio stranii ar putea să fie undele de șoc produse de către galaxiile radio sau de către o serie de evenimente care au avut loc în afara galaxiilor. Cercetătorii mai spun că respectivele obiecte au fost observate cu diferite telescoape la diferite momente. “Singura modalitate de a ști mai multe despre aceste obiecte misterioase este prin observații profunde la mai multe lungimi de undă”, potrivit cercetătorilor, menționați de movieweb.com. Sursă care mai menționează că “iubitorii de OZN-uri”, ar putea fi totuși dezamăgiți că nu se suflă o vorbă despre faptul că descoperirea ar putea avea legătură cu așa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole