Au fost descoperite două focare de Covid-19 în familiile din Galați: 10 persoane sunt infectate, doar una este vaccinată

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi anunţă primele două focare de coronavirus din judeţ de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Conform autorităţilor de sănătate publică, ambele focare de la Galaţi sunt în familii. 6 cazuri de COVID-19 au fost raportate în municipiul Galaţi, iar alte 4 în localitatea Cavadineşti.

În focarul din oraş, îmbolnăvirea s-a produs după ce două persoane din Bucureşti au venit în vizită la rudele din Galaţi. Când au revenit la domiciliu în Capitală aveau deja semne de boală, s-au testat şi au ieşit pozitive la coronavirus. ulterior, patru rude ale lor din Galaţi au ieşit pozitive la coronavirus.

În localitatea Cavadineşti, este vorba de asemenea despre un focar familial cu 4 infectări.  

 „Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, la nivelul judeţului, au fost înregistrate două focare familiale de SARS-COV 2, care au totalizat 6 cazuri (municipiul Galaţi), respectiv 4 cazuri (comuna Cavadineşti). În ambele cazuri s-au efectuat anchete epidemiologice şi s-a dispus izolarea la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, pentru toate persoanelor confirmate”, a transmis luni Prefectura Galaţi.

Din focarul din municipiul Galaţi, din cei 6 bolnavi unul este vaccinat anti-COVID, iar dintre cel de la Cavadineşti, niciunul dintre cei 4 nu este vaccinat anti-COVID.

În judeţul Galaţi, sâmbătă au fost raportate 26 de noi infectări iar duminică 15 cazuri noi de COVID 19. 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

UPDATE Ora 0,50 : Postul de televiziune american ABC relatează că, potrivit informațiilor armatei israeliene, atacurile iraniene au fost îndreptate exclusiv împotriva țintelor militare....

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....