Au fost validate 329 de mandate de deputaţi. Aleşii depun jurământul

Publicat: 21 dec. 2020, 19:33, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Au fost validate 329 de mandate de deputaţi. Aleşii depun jurământul
SURSA Inquam photos/ Octav Ganea camera deputaților

Camera Deputaţilor a aprobat raportul Comisiei de validare care include 329 de mandate de deputaţi. Comisia a stabilit amânarea validării doar în cazul lui Francisc Tobă, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Noii deputaţi depun jurământul

În temeiul articolului 7 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, având în vedere constatările grupelor de lucru, comisia de validare a propus Camerei Deputaţilor, cu unanimitate de voturi, validarea mandatelor a 329 deputaţi, precum şi amânarea validării pentru un mandat de deputat, în vederea completării documentaţiei.

„Ne exprimăm votul asupra comisiei de validare. Potrivit articolului 10 alineatul 2 din regulament, validarea sau invalidarea mandatului de deputat, se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Supun la vot raportul Comisiei de validare, prin vot deschis, prin ridicarea mâinii. În urma exprimării voturilor dumneavoastră a fost aprobat raportul Comisiei de validare, în unanimitate”, a afirmat decanul de vârstă, deputatul AUR Lucian Fedorov care prezidează plenul de luni al Camerei.

Comisia pentru validare a Camerei Deputaţilor a decis luni să amâne validarea mandatului de deputat a lui Francisc Tobă, de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), conform articolului 7 alineatul 4 din Regulamentul Camerei, a declarat Gabriel Andronache, vicepreşedinte al Comisiei, pentru News.ro.