Au început lucrările la drumul Expres Brăila-Galaţi

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunţă că au început lucrările la drumul Expres Brăila-Galaţi.

Conform anunţului fostului ministru, au fost demarate lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galaţi. Deocamdată, se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului şi cu fundaţiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret şi complexul feroviar din zona Galaţi. 

„Am participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor 2 oraşe şi pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă şi sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării. Proiectul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte şi un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulaţie. Finalul traseului este la intersecţia cu DN2B în zona Movileni.

Dacă cei responsabili îşi fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizaţiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023″, a scris, luni, Cătălin Drulă pe Facebook 

Totodată, fostul ministru al Transporturilor a precizat că, pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galaţi, ce ar trebui să înceapă şi ea în următoarele săptămâni, a cerut Companiei de Drumuri identificarea unei soluţii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...