Au început pregătirile pentru administrarea celei de-a patra doză de vaccin anti-COVID

Există o țară care ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Specialiștii au început deja pregătirile logistice, în cazul în care situația epidemiologică o va cere.

Este vorba despre Israel, țară care a dat startul vaccinării cu a treia doză anti-Covid la mijlocul lunii august a acestui an.

Executivul israelian a început chiar achiziția dozelor de vaccin. 

Nu știm când se va întâmpla. Sper că va fi nevoie de a patra doză mult mai târziu decât acum, sper că efectul celei de-a treia doze va dura mai mult”, a declarat directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, potrivit Bloomberg.

Israelul, care utilizează în principal vaccinul Pfizer/BioNTech, a vaccinat deja cu e treia doză peste 2,8 milioane de persoane de la începutul lunii august.

Israelul a început vaccinarea masivă împotriva COVID-19 de la jumătatea lunii decembrie 2020, ajungând pe 1 ianuarie 2021 la puțin peste 950.000 de persoane vaccinate cu prima doză, adică 10,2% din populația totală. Imunizarea a început tot cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

În ultimele săptămâni, în Israel, rata infectărilor a crescut accelerat din cauza răspândirii variantei Delta, în rândul celor nevaccinați, dar și la cei vaccinați cu mai mult de șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole