Au început studiile clinice de fază 2 pentru vaccinul individualizat pe bază de ARN mesager contra cancerului colorectal

Primul pacient cu cancer colorectal a fost inoculat cu vaccinul individualizat pe bază de ARN mesager (mRNA) contra cancerului BNT122, în cadrul studiilor clinice de fază 2, a anunțat compania farmaceutică BioNTech.

Multe tipuri de cancer evoluează în așa fel încât pacientul inițial să nu mai aibă tumori după o intervenție chirurgicală, însă, după un timp, focarele tumorale care au inițial invizibile cresc și formează metastaze. În acest studiu clinic cu pacienți cu cancer colorectal, ne propunem să indentificăm pacienții cu risc crescut printr-un test de sânge și să investigăm dacă un vaccin individualizat pe bază de ARN mesager poate preveni astfel de recidive”, a decalarat Ozlem Tureci, directorul executiv al BioNTech, citat, vineri, de dpa.

Pentru evaluarea eficacității vaccinului, compania ia în calcul înrolarea a aproximativ 200 de pacienți din Statele Unite, Germaia, Spania și Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...