Înșelătorie la nivel înalt! Au pretins că sunt pensionari și au obținut credite de peste 2,3 milioane de lei

Procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții domiciliare în București, Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.

Se pare că 11 persoane au pretins că sunt pensionari și astfel au obținut credite în valoare totală de 2,3 milioane de lei. Cei în cauză s-au folosit de documente false.

Suspecții din dosar ar fi obținut credite bancare în baza unor documente false ce justificau venituri obținute din pensie. Creditele au fost luate din 2016 până în prezent.

Grupării infracționale s-au alăturat mai multe persoane care proveneau din medii defavorizate și care aveau o situație materială precară. Aceștia ar fi fost recrutați să puși să inducă în eroare mai mulți funcționari ai instituțiilor de credit.

„Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii și decizii de pensionare, pentru a obține pentru sine sau pentru altcineva, un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite și finanțări.

La această infracțiune au luat parte și alte persoane, care ar fi obținut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziție de membrii grupării”, conform IGPR.

Prejudiciul cauzat de activitatea infracțională este de 2.335.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, bani și medii de stocare, iar 30 de persoane au fost duse la sediul DIICOT, în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...