Au pus gând rău mașinilor SUV: limită de vârstă și permis special pentru condus astfel de mașini

Un europarlamentar francez a pus gând rău mașinilor SUV. Vrea introducerea limitei de 21 de ani, vârsta de la care poți conduce astfel de mașini, dar și un permis special pentru ele.

Europarlamentarul francez Karima Delli vrea să introducă un nou permis de conducere pentru SUV-uri, aceste autoturisme fiind o ţintă a militanţilor pentru climă din cauza poluării şi a celor care militează pentru siguranţă rutieră din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni şi biciclişti.

Vehiculele ”nu numai că ocupă mai mult spaţiu şi sunt mai puţin eficiente din punct de vedere energetic … în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele uşoare, cu consecinţe mult mai grave”, a precizat eurodeputatul Verzilor, potrivit Politico. Delli conduce lucrările Parlamentului pentru o reformă a normelor UE privind permisele de conducere.

Permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturisme şi camionete ”nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a argumentat ea. În schimb, aceasta propune un nou permis Categoria B+, care să se aplice maşinilor şi camionetelor care cântăresc mai mult de 1,8 tone. Şoferii ar trebui să îl poată obţine doar după o perioadă de probă de doi ani pentru un permis B normal şi doar de la vârsta de 21 de ani

Acest lucru i-ar forţa pe şoferii unor SUV-uri populare să obţină permise actualizate. Mai mult, dacă un șofer nu are vârsta de 21 de ani nu va putea conduce un astfel de autovehicul.

2 COMENTARII

  1. In orase nu au ce cauta masini de teren. Exista strazi inguste, curbe stranse, suprapuneri cu linii de transport pe sine. Practic orasele au devenit locuri doar pentru masini. Masinile Suv doar pentru spatii largi si in afara localitatilor. Plus ca multi le conduc ca la raliuri. Franta are dreptate. In tarile scandinave sunt limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole