Au strâns 1 milion de lei pretinzând că sunt ghicitoare

Două femei în vârstă de 39, respectiv 47 de ani, din județul Buzău, sunt bănuite că au păcălit mai multe persoane, spunându-le că dețin puteri supranaturale și pot să le rezolve probleme personale.

Astfel, „Ghicioarele” au făcut 1 milion de lei din înșelătorii, au anunțat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Polițiștii din Buzău au făcut cinci percheziții domiciliare în județ la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe și înșelăciune, prin metoda ghicitului. Patru persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbați, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfășurat activități de proxenetism, încurajând practicarea prostituției de către mai multe tinere pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...