Audi a lansat noul sedan electric e-tron

Audi a lansat oficial noul model electric din familia e-tron. Sedanul are două versiuni: e-tron GT și RS e-tron GT și va fi un concurent direct pentru Tesla Model S, înrudit cu Porsche Taycan.

Noul Audi e-tron GT va avea două versiuni la lansare și se alături celor două modele SUV electrice existente deja în gama constructorului din Ingolstadt.

Noul model Audi are aproape 5 metri lungime și 2 lățime, iar platforma și arhitectura electrică sunt comun cu cea a modelului Porsche Taycan. Din profil, e-tron GT are o siluetă de coupe cu patru portiere, iar jantele de 21 inchi accentuează profilul sportiv.

Două variante, putere maximă de 646 CP

Audi e-tron GT folosește un sistem electric ce oferă 476 CP și 630 Nm. Cu funcția Launch Control activată, puterea crește la 530 CP pentru 2.5 secunde. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este de 245 km/oră.

Varianta sportivă poartă numele RS e-tron GT și oferă 598 CP și 830 Nm. În modul Launch Control, puterea este mărită la 646 CP, suficient pentru o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 3.3 secunde și o viteză maximă de 250 km/oră.

Ambele modele folosesc două motoare electrice, deci de tracțiune integrală quattro electrică. Transmisia este asigurată de cutia automată cu două trepte preluată de la modelului Porsche Taycan.

Pentru a alimenta cele două motoare electrice, bateria folosită are o capacitate netă de 85 kWh (brut 93 kWh) și poate fi încărcată la stații rapide de până la 270 kWh. Producția noului model electric se va face la uzina Böllinger Höfe, Neckarsulm, Germania.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole