Audi îşi ajustează producţia din Ungaria

Grupul german Audi a anunţat ajustarea operaţiunilor de producţie la fabrica sa din Ungaria, care reprezintă un segment important pentru exporturile ţării, deoarece războiul din Ucraina afectează lanţurile de aprovizionare şi vânzările, potrivit Reuters.

Invadarea Ucrainei de către Rusia afectează speranţele relansării în 2022 a creşterii industriei auto din Europa Centrală şi de Est, după pandemie, sporind riscurile unei încetiniri mai accentuate a economiei.

Conflictul din Ucraina a înrăutăţit perturbările din lanţurile de aprovizionare şi a dus la majorarea preţurilor la nichel şi paladiu, ceea ce sporeşte presiunile asupra sectorului auto global. Creşterea costurilor cu energia afectează de asemenea lanţurile de aprovizionare. Preşedintele Audi Ungaria, Alfons Dintner, a declarat la o conferinţă de presă la sediul fabricii din Gyor că a fost deja modificat programul la unitatea care produce motoare şi au fost oprite exporturile către Rusia, în linie cu decizia firmei mamă a Audi, Volkswagen.

Dar impactul asupra uzinei din Ungaria „nu va fi dramatic”, a dat asigurări Dintner, adăugând că unitatea a produs anul trecut 1,6 milioane de motoare. Veniturile fabricii Audi din Ungaria au crescut cu 2,6% în 2021, la 7,7 miliarde de euro.

Şi fabrica Suzuki din Ungaria a suspendat exporturile de maşini în Rusia, în timp ce Mercedes a redus producţia la unitatea sa din Ungaria. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...