Audi va renunța la producția de mașini cu motoare cu combustie și hibride din 2026

Începând cu 2026, Audi nu mai intenționează să lanseze niciun model nou cu motoare cu combustie, dar nici vehicule hibride, considerate de unii specialiști mai poluante decât cele clasice. De atunci, producătorul german cu sediul în Ingolstadt va aduce pe piață numai vehicule noi pur electrice.

Această evoluție raportată de ziarul german Süddeutsche Zeitung a fost confirmată și de The Spiegel. Aceasta înseamnă că A3 și A4 ale Audi nu vor mai avea succesori, ci vor fi complet reproiectate și redenumite. Totuși, aici trebuie remarcat faptul că, deși Audi nu intenționează să lanseze noi modele cu motoare cu combustie după 2026, inclusiv vehicule hibride, vânzările lor, pe de altă parte, nu se vor încheia până la începutul anilor 2030.

Șeful Audi, Markus Duesmann, pare să fi inițiat deja acest plan la numirea sa în urmă cu un an. În luna martie a acestui an, Duesmann a anunțat că nu mai vrea să dezvolte noi motoare cu ardere. În interviu, șeful Audi a justificat decizia cu planurile UE pentru un standard mai strict de emisii Euro 7. Cu toate acestea, la acea vreme, Duesmann nu a dat nicio indicație cu privire la momentul în care Audi va vinde ultima mașină nouă cu motor cu ardere internă.

Acum este clar când va fi lansat ultimul model de motor cu ardere: Ultima premieră a unui model cu motor cu ardere va avea loc în 2026. Acesta va fi un model Q – denumirea dată SUV-urilor și vehiculelor off-road ale mărcii. Conform rapoartelor mass-media, Audi vrea să vândă acest model până la începutul anilor 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...