August va fi cea mai bună lună a sezonului estival 2022 (consultanţi)

August va fi cea mai bună lună a sezonului estival 2022 în condiţiile în care a fost consemnat un record de rezervări ale turiştilor români pe ultima sută de metri pentru litoralurile din România, Bulgaria, Grecia şi Turcia, potrivit consultanţilor în turism.

“Foarte mulţi turişti au aşteptat până acum şi îşi fac rezervările cu puţin timp înainte de începerea vacanţelor, iar aceasta se vede din numărul mare de comenzi primite. În prezent, agenţiile de turism recuperează vânzările mai scăzute din perioada de early booking, situaţie marcată şi de izbucnirea conflictului din Ucraina. Şi pentru luna august există foarte multe oferte speciale şi oferte last minute. De multe ori turiştii rezervă astăzi şi intră tot astăzi la cazare, atât pentru Bulgaria, cât şi pentru România, Grecia şi Turcia”, se arată într-un comunicat Iri Travel.

Dacă pe litoralul bulgăresc, majoritatea hotelurilor de 3 şi 4 stele oferă regim all inclusive, în total fiind circa 300 de unităţi de cazare cu acest tip de servicii, pe litoralul românesc, în acest sezon sunt 36 de hoteluri cu astfel de servicii, dintre care 11 sunt în Mamaia – Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 4 în Neptun-Olimp, 8 în Jupiter, 8 în Venus, 2 în Saturn şi 1 în Mangalia. Majoritatea hotelurilor all inclusive de pe litoralul românesc sunt de 3 şi 4 stele, dar există şi două hoteluri de 5 stele, în Mamaia şi Saturn.

Hotelurile cu servicii all inclusive standard oferă mic dejun, prânz şi cină tip bufet suedez, gustare – snacks-uri, cafea, apă (plată şi minerală) între masa de prânz şi cină. Ca băuturi, sunt incluse atât la restaurant, cât şi la piscină sau la bar / beach bar apă (plată şi minerală), băuturi răcoritoare (carbogazoase şi necarbogazoase), cafea şi ceai. De asemenea, sunt incluse băuturi alcoolice autohtone precum vinul casei draft (vin alb şi vin roşu), bere draft, aperitive, digestive şi uneori băuturi spirtoase autohtone în special la hotelurile de 4 stele (vodcă, brandy, rom, vermut şi lichior).

Băuturile din import şi preparatele de bar se servesc în general contra cost. De obicei băuturile incluse în pachet nu sunt îmbuteliate şi sunt oferite la draft / pahar. Accesul este gratuit la piscină, cu şezlong şi umbrelă, în limita locurilor disponibile. După o anumită oră, în general 21:00 sau 22:00, toate băuturile sunt contra cost. Anumite hoteluri au şi cluburi şi ateliere pentru copii respectiv servicii de entertainment, spectacole de varietăţi etc, precizează sursa citată.

Consultaţii au realizat şi o analiză comparativă a tarifelor pentru hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc şi cel bulgăresc, prin simularea unor rezervări pentru 6 nopţi începând cu 15 august, pentru un adult. Au fost alese tarifele medii, evitându-se extremele, precizează aceştia.

Astfel, la 3 stele all inclusive în Bulgaria, un adult va plăti pentru un sejur între 250 şi 400 de euro, iar la 4 stele all inclusive, între 310 şi 500 de euro. Sunt şi hoteluri unde tarifele pot ajunge până la 1000 de euro de persoană.

La 3 stele all inclusive pe litoralul românesc, un adult va plăti pentru un sejur de 6 nopţi între 240 şi 390 de euro de persoană, iar la 4 stele all inclusive, între 300 şi 490 de euro de persoană.

Pe litoralul românesc, majoritatea hotelurilor se vor închide după 10 septembrie, în special din cauza faptului că anul şcolar începe pe 5 septembrie.

Pe litoralul bulgăresc, multe hoteluri vor fi deschise până pe 10 octombrie şi vor promova oferte speciale extra-sezon, aşa cum va fi şi în cazul Greciei şi al Turciei.

IRI Travel este un tur-operator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole