AUR începe procedurile de suspendare a președintelui României și lansează platforma JosIohannis.ro

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor au anunțat luni că au demarat procedurile de suspendare a președintelui și au lansat o platformă on-line în acest sens, intitulată josiohannis.ro.

Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis, pentru că o vorbă românească ne spune că peștele se împute de la cap”, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă copreședintele AUR, George Simion.

El spune că referendumul pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins și a doua variantă de guvern.

Este momentul. Au existat două propuneri de premier. Trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Pentru a economisi banii și nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem și la referendumul pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și-i vom ruga să semneze. Vom merge până la capăt. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”, adaugă Simion.

La rândul său, celălalt copreședinte al AUR, Claudiu Târziu, susține că demersul nu este vreun moft, ci o datorie.

Nu e un joc politic, ci un gest de mare responsabilitate”, adaugă Târziu.

Cei doi lideri AUR au fost însoțiți de parlamentari ai formațiunii, care afișau pancarde pe care scria „Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas. www.josiohannis.ro”

Mai multe articole...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole