AUR se leapădă cu repetiție de deputatul care apăra regimul comunist de revoluționari

Publicat: 11 iul. 2022, 11:05, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
AUR se leapădă cu repetiție de deputatul care apăra regimul comunist de revoluționari

După ce s-au folosit de el în campania electorală și i-au fost 15 luni colegi de Parlament, reprezentanții Alianței pentru Unirea românilor tratează drept „false” știrile care-l asociază pe deputatul Nicolae Roman cu partidul. Asta în pofida faptului că, inclusiv pe pagina Camerei Deputaților, demnitarul este catalogat drept ales AUR.

Nemulțumirea vine în contextul în care o comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR), din subordinea Guvernului României, propune retragerea certificatului de revoluționar acordat deputatului Roman. Motivul: în decembrie 1989 acesta comanda un batalion de infanterie care apăra Consiliul Județean Timișoara de revoluționari.

„O știre falsă este publicată intensiv pe unele canale mass-media românești în ultimele zile. Materialele difuzate susțin că o comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor ar fi cerut retragerea certificatului de luptător în Revoluție “deputatului AUR Nicolae Roman”.

Alianța pentru Unirea Românilor informează jurnaliștii care își respectă meseria și pe toți românii care își doresc să aibă parte de știri documentate că deputatul amintit nu este membru AUR. Avem încă o dată dovada că practica documentării din surse lipsite de credibilitate și etică jurnalistică poate oferi greutate și audiență unor informații de propagandă, lansate pentru a compromite imaginea unor persoane sau organizații”, au transmis reprezentanții Alianței luni, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform datelor publicate de Camera Deputaților, Roman a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.10 Buzău, reprezentând formațiunea politică Alianţa pentru Unirea Românilor.

De altfel, a și fost membru al Grupului parlamentar AUR până în martie 2022, când a fost exclus exact din cauza acestui scandal, al certificatului de revoluționar. După acea dată, Roman a devenit neafiliat.

Ca deputat AUR propunea, în februarie 2022, reintroducerea în Codul Penal a pedepsei pentru înalta trădare și subminarea economiei naționale. În opinia sa, statul își agresează propria populație prin facturile la energie.

Duminică, Roman a anunțat că se alătură partidului Alternativa Dreaptă, grupare ce are la bază mișcarea M10 inițiată de Monica Macovei.