AUR se opune unei campanii de informare prin presă privind Covid-19: „E o formă mascată de a condiționa presa”

Redistribuirea sumelor rămase necheltuite pentru informarea publicului referitor la efectele pandemiei au fost motiv de dispută miercuri, în Parlament.

Parlamentarii au avut opinii diametral opuse pe marginea „Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19”. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a declarat chiar că este vorba de o formă mascată de a subordona presa.

„Nu vom vota acest proiect de lege pentru că, după părerea noastră, a fost o formă mascată de a plăti presa, o formă ciudată de a plăti pentru servicii de informare publică care puteau altminteri a fi derulate ca anunțuri publice, posturile de televiziune, din audio-vizual aveau toată obligația legală de a da curs acestei campanii de informare

Faptul că zeci de milioane de euro din banii românilor într-o situație de criză s-au dus către presa de partid care, ulterior, din semnalele primite de noi a fost condiționată la nivel de conținut, nu reprezintă pentru noi argumente pentru a vota”, a declarat George Simion, copreședintele AUR.

Și social – democrații s-au arătat critici dar nu la adresa inițiativei cât la atitudinea celor de la USR-PLUS, care în 2020 nu erau de acord cu acest gen de acțiune.

„Anul trecut, când PNL era la guvernare iar USR încă nu, președintele Comisiei de Cultură din actualul Parlament venea și spunea ca banii necheltuiți să meargă spre sănătate și acuza PNL că cheltuie acești bani pentru informarea românilor în loc să-i direcționeze către sănătate. Aș vrea să arăt doar duplicitatea USR-ului în a trata lucrurile: anul trecut”, a pus deputatul PSD, Florin Buicu.

Acesta a arătat că PSD va vota totuși inițiativa legislativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...