Aurelian Păduraru a demisionat din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu

Liberalul Aurelian Păduraru a demisionat din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu la mai puțin de un an de la preluarea mandatului, pe 30 mai 2022.

Păduraru a confirmat, vineri dimineață, că joi, 18 mai, și-a depus demisia din funcția de comisar general, urmând să părăsească funcția pe data de 26 mai.

El a declarat că a luat această decizie „din motive personale” și a mai adăugat că în continuare se va ocupa de coordonarea Organizaţiei Seniorilor Liberali din PNL Galaţi, al cărei preşedinte a devenit în octombrie 2022 și că se va concentra pe activitatea sa politică în judeţul Galaţi în perspectiva alegerilor din 2024.

Aurelian Păduraru a fost numit în funcția de comisar General al Gărzii Naționale de Mediu pe 30 mai 2022, la acel moment fiind secretar de stat pentru relația cu Prefecturile în cadrul Ministerului de Interne.

Păduraru a fost polițist la „Cercetări Penale” din anul 1994 până în 1996, când a devenit pentru doi ani șeful poliției din orașul Târgu Bujor, de unde s-a întors la „Cercetări Penale”.

În 2005, a devenit șeful Serviciului de Pașapoarte din Galați, funcție din care s-a pensionat în decembrie 2018.

În 2020 a candidat pentru funcția de primar al comunei gălățene Foltești, dar a obținut numai 505 voturi, fiind învins de candidatul PSD, care a obținut un scor dublu, adică exact 1.010 voturi.

Potrivit declarației de avere din martie 2021, când devenea secretar de stat la MAI, în 2020 Aurelian Păduraru a încasat de la Casa de Pensii a MAI suma de 79.200 lei, adică o pensie lunară de 6.600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...