Aurescu: E important să comunicăm despre conținutul pachetului UE de sancțiuni împotriva Rusiei. Are un efect de descurajare

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, că un subiect de discuții va fi finalizarea pachetului de sancțiuni UE împotriva Rusiei și că „este foarte important să începem să comunicăm despre conținutul acestui pachet, pentru că are un foarte important efect de descurajare”.

„Vom avea azi pe agendă cel mai important subiect – situația de securitate din Ucraina. Vom avea o discuție foarte importantă cu ministrul de Externe ucrainean și vom dezbate între noi, miniștrii de Externe ai UE.

Îmi exprim din nou solidaritatea și sprijinul pentru Ucraina, pentru suveranitatea și integritatea ei teritorială. Este o continuare a unei discuții pe care am avut-o cu ministrul de Externe al Ucrainei la Munchen.

Cred că este foarte important că dialogul și eforturile de dezescaladare continuă. Cred că summit-ul care urmează dintre președinții Biden și Putin ne dă speranțe, dar, în același timp cred că orice fel de discuție despre rezolvarea acestei crize ar trebui să ia în considerare, într-o manieră absolută, că principiul fundamental al legii internaționale nu ar trebui să fie atins și, de asemenea, parametrii esențiali ai arhitecturii de securitate europene.

Este foarte important ca principiile fundamentale, precum suveranitatea și integritatea tetritorială, evitarea forței, evitarea amenințării cu forța și dreptul țărilor suverane de a-și alege liber politicile de securitate și externă. Acestea sunt principii foarte importante care nu ar trebui atinse.

De asemenea, principiile misiunii fundamentale NATO nu ar trebui afectate în timpul acestor discuții.

Este important să discutăm azi despre finalizarea pachetului de sancțiuni pregătit de UE. Cred că este foarte important să începem să comunicăm despre conținutul acestui pachet, pentru că are un foarte important efect de descurajare și trebuie să-l folosim. Voi reitera azi propunerile pe care le-am făcut pe 24 ianuarie, în timpul Consiliului Afaceri Externe anterior, despre organizarea întrunirii CAE în Kiev, ca semn de solidaritate și sprijin politic pentru Ucraina.

Vom discuta și despre Bosnia și Herțegovina, despre relațiile cu țările care urmează procesul consultativ de aderare la UE, despre Mali, despre diplomația climatică”, a afirmat Bogdan Aurescu, la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...